i4 Managed IT Services
Automatisering als sleutel tot verbeterde bedrijfsprocessen

Geautomatiseerde processen maken sterke dienstverlening mogelijk
De experts van i4 Managed IT Services leveren dagelijks toekomstbestendige high-end IT-oplossingen aan hun klanten. Dankzij de verregaande automatisering van hun bedrijfsprocessen, uitgevoerd in samenwerking met OnePortal, kunnen zij zich concentreren op wat echt belangrijk is, repetitieve taken minimaliseren en fouten voorkomen.

Illustratie
Illustratie

i4 Managed IT Services stond voor de uitdaging om hun bedrijfsprocessen efficiënter te maken en fouten te verminderen door middel van geautomatiseerde gegevensstromen en integraties tussen verschillende systemen.

De oplossing

OnePortal bood een complete oplossing die de volgende elementen omvatte:

Geïntegreerde Klantdata
Door koppelingen tussen de financiële systemen en het servicemanagementsysteem worden klantgegevens centraal beheerd en automatisch gesynchroniseerd naar alle relevante processen. Dit zorgt ervoor dat verkoop, inkoop, service en facturering allemaal dezelfde accurate klantdata gebruiken.

Geoptimaliseerde verkoopprocessen
Verkoopkansen worden in het servicemanagementsysteem beheerd, waarbij relevante gegevens van toeleveranciers automatisch worden ingeladen. Dit betekent dat bij het maken van een offerte, alle benodigde informatie direct beschikbaar is in een vooraf ingevulde template, waardoor het verkoopteam efficiënt kan werken.

Automatisering van inkoop en facturering
Wanneer een offerte wordt goedgekeurd, wordt de verkoopkans automatisch bijgewerkt in het servicemanagementsysteem en het getekende document geüpload. De inkoop kan direct starten met de reeds bekende product- en dienstgegevens, en na levering zorgt OnePortal ervoor dat de factuur automatisch wordt doorgegeven aan het financiële systeem.

Klantervaring:
“Automatisering is dé sleutel tot een verbeterd bedrijfsproces. Dankzij OnePortal zijn onze verschillende processen van verkoop en inkoop tot service en facturering geoptimaliseerd. We werken nu sneller en foutloos.”
Leon Flikkenschild, commercieel directeur.

Resultaten
Door de implementatie van OnePortal heeft i4 Managed IT Services aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd:

  • Efficiënte gegevensstroom: Door de automatische synchronisatie van klantgegevens tussen systemen wordt tijd bespaard en worden fouten geminimaliseerd.
  • Snellere verkoopcyclus: Vooraf ingevulde templates en automatische gegevensoverdracht maken het verkoopproces aanzienlijk sneller.
  • Betrouwbare inkoop en facturering: Geautomatiseerde processen zorgen voor een naadloze overgang van offerte naar inkoop en facturering, wat de algehele efficiëntie verhoogt.

 

Power BI Dashboards
Naast de automatisering heeft OnePortal diverse dashboards in Power BI ontwikkeld, waarmee i4 Managed IT Services de status van verschillende trajecten en processen actief kan monitoren. Dit stelt hen in staat om tijdig bij te sturen en actie te ondernemen wanneer dat nodig is.

Conclusie

Dankzij OnePortal beschikt i4 Managed IT Services nu over geautomatiseerde, efficiënte en foutloze bedrijfsprocessen. Dit succesverhaal is een uitstekend voorbeeld van hoe OnePortal bedrijven helpt om data optimaal te benutten, processen te automatiseren en de algehele efficiëntie te verhogen.

Benieuwd hoe OnePortal jouw organisatie kan transformeren?
Ontdek meer over onze oplossingen en diensten.